top of page
Keresés

3 jól bevált feng-shui lakberendezési tipp

Frissítve: 2020. okt. 11.
Tükrözzünk! A feng-shui egyik legalapvetőbb eszköze a tükör, amely egy sor problémát orvosol. A ház külső falára akasztva például eltéríti a forgalmas út vagy a kellemetlen szomszéd felől érkező negatív életenergiát. A házon belül elhelyezett tükröknek is jótékony hatása lehet. A megfelelően felfüggesztett tükör például a kertet is "belophatja" a belső terekbe. Így a külső, pozitív csí (életenergia) és a fény egyaránt bejut a lakásba. Ha konvex, azaz fordított képet alkotó tükröket használunk, kiűzhetjük a lakásból az összes erőszakos energiát.

2. Kerüljük a száraz virágot! A szobanövények nemcsak az életet és a növekedést szimbolizálják, hanem az éltetőt, tápláló csít is keresztülvezetik a szobán. Ha a növényeket a bejárat valamelyik oldalán helyezzük el, odavonzzák és termelik is a jó csít. A növények a tervezésből adódó kiegyensúlyozatlanságokat is orvosolják, hiszen kiegyenlítik a problémás szögleteket és sarkokat. A szárazvirágokat viszont kerülnünk kell, mert ezek az élettelen növények csak elvonják a csít a lakásból. A termést és magot is tartalmazó száraz növények persze nem jelentenek gondot, mivel ezek nem az elmúlást, hanem az újjászületést szimbolizálják.

3. Használjunk színeket és fényeket! A színek képesek kihangsúlyozni életünk bizonyos aspektusait. A szoba és a ház egyes területein alkalmazott színek között vannak kifejezetten kedvező hatásúak, és akadnak ártalmasak is. A fekete szín például inkább a fény elvesztését jelenti, a feng-shui ezért többnyire kerüli, ahogy a gyászt jelképező fehéret is. A házasságot és más ünnepeket jelképező vörös ugyanakkor kedvező szín. A sárga a nap színe, így a hosszú életet jelenti, a zöld pedig a tavaszt, a növekedést jelképezi. A kék már kétértelmű szín, mivel egyidejűleg utal az égre, hűvössége miatt viszont a halál gondolatát is magában hordozza.

16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page