top of page
Keresés

2024 – a Fa SÁRKÁNY éve – ez vár ránk!

Kínában a holdhónapok alapján készítik a horoszkópot. A kínai újév 2024. február 10-én, szombaton veszi majd kezdetét, 2025. január 28-áig tart és a Fa sárkány éve lesz.


Míg tavaly, a Nyúl évében némiképp lassabbak voltunk, és a helyünket is bizonytalanabbnak érezhettük a világban, addig biztosak lehetünk benne, hogy a tüzes sárkány mindent meg fog tenni azért, hogy felkavarja az állóvizet!


A sárkány tavasszal az égig szökik, repül felhőkön túl, míg ősszel lebukik az óceánok legmélyére. Ezért ébredése a földi energia megújulását jelzi.




Egy olyan évre számíthatunk, mely tele lesz meghatározó eseményekkel és sok szerencsével, amikor a negatív energiák csökkennek, és az akadályok sem lesznek túl nehezek.


Az ősi kínai horoszkópban a sárkány az erőt, a nemes jellemet, a szerencsét, a becsületet és a sikert szimbolizálja; egy természetfeletti lény, akinek tehetségben és kiválóságban nincs párja. Amikor a sárkány évét üdvözöljük, általában azt tartják, hogy különösen kreatív, szerencsés és nagy lehetőségekkel teli év vár ránk.

A kínai néphit szerint a sárkányok összefonódnak a természettel és a csillagokkal, ami erőt és befolyást képvisel.


Császári jelkép is egyben, hiszen Kínai történelemben a sárkány gyakran kapcsolódott a császári hatalomhoz. Az ősi Kínában a császárt gyakran "az ég fia" vagy "a sárkány fia" címmel illették meg, ami a sárkányhoz fűződő szoros kapcsolatot hangsúlyozta.

A sárkány ugyanakkor a Szerencse hordozója is: hagyományosan szerencsével és gazdagsággal azonosítják. Úgy vélik, hogy a sárkány évében született emberek különleges szerencsében és sikerekben részesülhetnek. Azokat az embereket, akik a sárkány évében születtek, gyakran vezetőként és befolyásos egyénekként tartják számon.


Ami még különlegesebbé teszi, hogy a zodiákus jegyek közötti egyetlen fiktív lény, minden más jegy valós állatokhoz kötődik.



A kínai asztrológia szerint minden állatövi év az öt elem valamelyikéhez kapcsolódik. Ezek a következők:  Fa, Tűz, Föld, Víz, Fém. A Fa a növekedést, előrehaladást képviseli a keleti asztrológiában. A Fa elem egyben a Tűz elem anyja, ami azt jelenti, hogy könnyen lángra lobbantja a szenvedélyt. A Fa és a Tűz kapcsolata a szikra és láng kapcsolatához hasonlítható.


2024 szerencseszámai


Észrevehető lesz, hogy a 8, a 14 és a 21 nagyon kedvező számok a Sárkány évében. Ha van lehetőség, Kínában, ezekre a dátumokra időzítik a fontos dolgokat. Az év uralkodó színe pedig a smaragdzöld, ezért szerencse színű ruhadarabok viselésével tovább fokozzák a kedvező hatást.






25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page