top of page

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Vásárlói szerződés

Érvényes: 2019. november 9.-től

 

A Vásárlói szerződés a vevő e-mailen vagy a web áruház rendszerén keresztül leadott megrendelése elküldésével és annak az ELADÓ általi visszaigazolásával lép életbe. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül. A megkötött szerződés írásba foglaltnak minősül, iktatott, archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető, magatartási kódexre nem utal. A Vásárlói szerződés számítógépre másolható és kinyomtatható. A szerződés nyelve: magyar.

 

I. AZ ELADÓ

1.) A  www.yomo.hu áruházat a Design by Yomo Kft. üzemelteti, továbbiakban ELADÓ.

 

2.) Az ELADÓ adatai:

 

Név: Design by Yomo Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 8164. Balatonfőkajár, Bajcsy-Zsilinszky utca 30. 

Levélcím: 1015. Budapest, Ostrom utca 29. (Üzlet) 

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-340244 Adószám: 26705509-1-19

A webáruház tárhely szolgáltatója: UNAS Online Kft.9400 Sopron, Kőszegi út 14.unas@unas.hu+36-99/200-200 (H-P 8:00-15:30)

II. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

www.yomo.hu web áruházban a megrendelések leadására a  web áruház rendszerén keresztül, vagy e-mailen illetve telefonon van lehetőség. A rendeléssel kapcsolatban az ELADÓ e-mailben küld tájékoztatást, rendelési visszaigazolást a vevő részére.

A megrendelés elküldéséhez a webáruházban regisztráció nem szükséges, a vevő a szállítás teljesítéséhez szükséges adatok elküldésével rendel. A rendelés leadása előtt a megrendelőnek lehetősége van az adatbeviteli hibák kijavítására a hibás adat törlésével és a helyes adat újra beírásával. Az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés elküldése után is van mód a helyes adatok e-mailen való megadásával.

A vevőnek lehetősége van a megrendelésével kapcsolatos adatok módosítására, a megrendelés visszavonására e-mailen a rendelés leadását követő 24 órán belül.

1.) A MEGRENDELÉS MENETE

A  www.yomo.hu a rendelések leadására a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

A WEB ÁRUHÁZ RENDSZERÉN KERESZTÜL:
A termék virtuális kosárba való helyezésével, a virtuális kosár megrendelésével és a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok kitöltésével: név, e-mail cím, telefonszám, irányítószám, város, utca, házszám (emelet, ajtó).

MEGRENDELÉS E-MAILEN:
Az info.byyomo@gmail.com e-mail címen a következő adatok megadásával: a termék neve, a vevő neve, a pontos szállítási cím és telefonszám.

Az ELADÓ a megrendelésről automatikus, azonnali visszaigazolást küld, de maximum 48 órán belül. Amennyiben az ELADÓ nem küld visszaigazolást, úgy a vevőt semmilyen kötelezettség nem terheli, a Vásárlói szerződés nem köttetett meg. Ha a megrendeléssel kapcsolatban bármilyen további tisztázásra szoruló kérdés merülne fel, az ELADÓ 24 órán belül írásban (e-mailen) tájékoztatja a vevőt.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket haladéktalanul visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően, de legkésőbb 30 napon belül.

2.) FIZETÉSI MÓDOK

A vevő a megrendelés ellenértékét a következő módon egyenlítheti ki:

ELŐRE UTALÁS: Előre utalással az ELADÓ bankszámla számára a megrendelés számára való hivatkozással:
Cégnév: DESIGN BY YOMO Kft

Bankszámlaszám: 11710095-20000473

Bank neve: Erste Bank

UTÁNVÉT: Utánvét esetén készpénzes fizetéssel az átadó posta vagy futárszolgálat részére.

KÉSZPÉNZES FIZETÉS: személyes átvétel esetén az Üzletben (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben.

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

3.) SZÁLLÍTÁSI MÓDOK

A vevő a megrendelt terméket házhozszállítással vagy személyesen, az Üzletben (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben veheti át. A termék átvételének módját a vevő a megrendeléskor jelöli meg.

 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS (FUTÁRSZOLGÁLATTAL)

A házhozszállítás 25.000 Ft feletti vásárlás estén ingyenes,

25.000 Ft alatti vásárlás esetén 1990 Ft

Szolgáltatás: Kiszállítás a megadott címre, fizetés utánvéttel, kiszállítás megkísérlése maximum 2 alkalommal.

Szállítási határidő: a megrendelés napját követő 2-7 munkanap.

Értesítés: E-mail (kiszállítás előtti napon) ill. kézbesítés előtt telefonos (SMS) értesítés a futárszolgálat részéről.

Partner: Magyar Posta Zrt. H-1156 Budapest, Száraznád u. 2-4.

ÁTVÉTEL BUDAPESTEN - INGYENES

Cím: Design by YOMO üzlet (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben.

Előzetesen megrendelt termékek átvétele nyitvatartási időben. A termék személyes átvételre beérkezésének határideje: a megrendelést követő 1-6 munkanap. Értesítés: E-mail (kiszállítás előtti napon).

5.) ÁRAK
www.yomo.hu a termékek az általános forgalmi adót tartalmazó bruttó vételárai vannak feltüntetve. Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található leírásokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat. Az ELADÓ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.
A szállítási költség a weboldalon megjelenik.

6.) TERMÉKLEÍRÁSOK
Webáruházunkban minden információt megtalál a termékek mellett, melyet a gyártó vagy forgalmazó is feltüntetett. A termékleírások mellett megtalálható az adott termék fotója. Amennyiben a megrendelt terméken bármilyen hibát észlel, mely bizonyíthatóan a gyártás során keletkezett, természetesen a termék árát és a szállítás költségeit megtérítjük Önnek. Bővebb információt a Garancia menüpontban talál.

 

III. ELÁLLÁS JOGA

A távollévők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a vevő a vásárlástól számított 14 munkanapon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállhat, az alábbi feltételekkel:

 

Az ELADÓ által 14 munkanapra bővített elállási jog a termék átvételének napjától lép életbe. Elegendő, ha a vevő az elállási jog lejártának napján, írásban, telefonon vagy személyesen (az ELADÓ székhelyén) jelzi az ELADÓ felé elállási szándékát.

Az elállási jog a házhozszállítással, MPL Pontok egyikén való átvétellel vagy személyes átvétellel (az ELADÓ székhelyén) vásárolt termékekre egyaránt vonatkozik.

Az elállás joga a www.yomo.hu webáruházban vásárolt azon termékekre vonatkozik, melyeket a vevő bontatlan vagy bontott csomagolásban visszajuttat az ELADÓ címére. Amennyiben a termék a nem rendeltetésszerű használat következményeként sérült, úgy az ELADÓ követelheti a vevőtől az ebből adódó károk megtérítését.

A vásárlástól való elállás szándékát a vevő e-mailen vagy telefonon jelentheti be a info.byyomo@gmail.com e-mail címen vagy a +36203178566 telefonszámon.

Elállás esetén a termék az ELADÓ visszárut fogadó üzletének címére küldendő: Design by Yomo Kft az Üzletben (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben. A termékkel együtt a vevő beazonosíthatósága érdekében az eredeti számla is visszaküldendő.

Elállás esetén a termék visszaküldésének költsége a megrendelőt terheli. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli.

A visszaérkezett termék vételárát az ELADÓ haladéktalanul, de legfeljebb 14 napon belül köteles visszatéríteni a vevő által megadott bankszámla számra.

Az ELADÓ követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról (www.nfh.hu).

 

IV. JÓTÁLLÁS (GARANCIA), SZAVATOSSÁG

A szavatosság feltételeit a 2013. évi V. törvény és a 49/2003. GKM rendelet szabályozza.
A törvény és a rendelet alapján a Design by Yomo Kft 2 éves szavatossági időt biztosít a Bemutatóteremben www.yomo.hu áruházban megvásárolt termékekre. A szavatossági kötelezettség abban az esetben érvényesíthető cégünkkel szemben, amennyiben bizonyíthatóan a termék a vásárlás időpontjában nem felelt meg a jogszabályban vagy a szerződésben rögzített tulajdonságoknak. A hiba bizonyítása cégünk feladata a vásárlást követő 6 hónapon belül, 6 hónap eltelte után a vásárló kötelezettsége a feltételezett hiba bizonyítása. Amennyiben a hiba már a vásárlás időpontjában bizonyíthatóan ismert volt a vásárló számára, a szavatosság nem érvényesíthető cégünkkel szemben.
A szavatosság a megrendelés beazonosítása után (megrendelési azonosító, számlaszám, stb...) érvényesíthető. Amennyiben a szavatosság kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére, illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.

JÓTÁLLÁS (GARANCIA)

Design by Yomo Kft 151/2003. Kormányrendelet alapján, illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) 1 év jótállást vállal. A jótállás a megrendelés beazonosítása után (megrendelési azonosító, számlaszám, stb...) érvényesíthető. Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére, illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.

SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS ÉRVÉNYESÍTÉSE

A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen az átvételi ponton, levélben iroda címén vagy telefonon és e-mailen. 

Átvételi pont: Design by Yomo üzlet (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben.
 

Levélcím: Design by Yomo Kft, 8164. Balatonfőkajár, Bajcsy-Zsilinszky utca 30.

Visszáru fogadó postai cím: Design by Yomo üzlet (1015. Budapest, Ostrom utca 29.), nyitvatartási időben.

Telefon: +36203178566, 

E-mail: info.byyomo@gmail.com 

V. PANASZÜGYINTÉZÉS

A vevő észrevételeit, a web áruházzal, illetve működésével kapcsolatos kérdéseit, panaszait a következő elérhetőségeken teheti meg:

Telefon: +36203178566, 10h-18.00h között

E-mail: info.byyomo@gmail.com

Levelezés cím: Design by Yomo Kft, 8164. Balatonfőkajár, Bajcsy-Zsilinszky utca 30.

Az eladó a megjelölt elérhetőségeken beérkezett kérdésekre 15 munkanapon belül válaszol.

ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM:
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 524/2013/EU rendelete, 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv lehetővé teszi, hogy az alábbi linken a  fogyasztói jogvitát online rendezze:

 

VI. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a 2013. évi V. törvény, az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

A fenti szerződési feltételek az alábbi helyről letöltehető: Design by Yomo ÁSZF (pdf)

bottom of page