top of page
Keresés

2020 színei - Az élő természet

A színek tagadhatatlanul hatással vannak az emberek hétköznapjaira.

Mind a lakberendezésben, mind a divatban a nemzetközi szakemberek előrejelzései alapján látható, hogy az elkövetkezendő évek slágerei a SZÍNEK lesznek, így, nagybetűsen. 2020 a természetben megjelenő, erősebb és karakteresebb árnyalatok éve lesz. A természetbe vágyódás, a rohanó világból való kiszakadás és az erre vonatkozó utalások évek óta trend a lakberendezésben – és megjelennek a színekben, anyaghasználatban.


Vissza az élő természethez – ami a mélykék, a zöld és az erőteljes sárga színvilágot hozza vissza a lakberendezésbe idén.


KÉK:


A kék színtől sokan tartanak, mivel hideg érzetet kelthet, pedig ennek a színnek van a legmélyebb hatása a lelkünkre.

A sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap és itt az ideje visszavonulni, elcsendesedni. A kék szín szinte minden esetben pozitív üzenettel bír, a nyugalmat, biztonságot, bölcsességet szimbolizálja. A kék különböző árnyalatai egy helyiségben, de akár csak egy falon is, különösen trendinek fog számítani; használatukkal kétségtelenül fokozhatjuk az egyedi kialakítást. Az idei árnyalatai az égszínkék és a szürkéskék.


ZÖLD:


A zöld igazi klasszikusnak számít, szinte nincs olyan év, hogy valamely árnyalata ne lenne benne az adott év top színei között. Ez az árnyalat inspiráló, növeli a kreativitást, pozitívan hat hangulatunkra, és tökéletesen párosítható más színekkel is. A zöld a legkönnyebben érzékelhető szín az emberi szem számára. Üzenete: természet, nyugalom, növekedés, harmónia. Bátran használjuk az olivát, a barnásabb tónusokat, de a mélyebb, sötétebb árnyalatai is meg fognak idén jelenni a lakberendezés piacán.




SÁRGA:


A harmadik biztos befutó 2020-ban az optimista sárga. Inspirál és beindítja a kreativitást. Idén a naphoz hasonlító, élénkebb, vidámabb árnyalatok viszik majd a prímet. Mivel a sárga alapszín, remekül házasítható szinte bármelyik színnel. Kékkel, zölddel, feketével remekül passzol, de szereti a természetes, naturális színpárokat is. Nagyon mutatós olyan enteriőrökben, amelyekben fa alapanyagú bútorok dominálnak.



A természet élénkebb színei mellett 2020-ban a természet lágyabb színei is beköltöznek a lakásokba. Bátran válasszunk az erőteljes színek mellé barnát, bézst, pasztell árnyalatokat, az erdő színeiből vagy a lágy, tavaszi színekből.

Bárhogy is válasszunk azonban e színek közül, annak harmóniában kell állnia lakásunk teljes enteriőrjével, és a mi belső világunkkal is.

67 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page