top of page
Keresés

Tavaszvárás a lakásban

Frissítve: 2021. febr. 9.

Szerintünk már mindenki nagyon-nagyon várja a tavaszt!

Bár még nem érezteti komolyan a hatását, már a levegőben van és mi egyre bizakodóbb hangulatba kerülünk, otthonunkban pedig vágyunk a színekre, fényekre, illatokra. Ez az évszak tipikusan a megújulás időszaka; egy frissebb tér a léleknek is jót tesz. És nem csupán a tavaszi nagytakarításra gondolunk. Hirtelen szeretnénk megszabadulni az őszi-téli idényben kedvelt sötét színektől, nehéz anyagoktól, és felébreszteni a lakást is téli álmából.Virágot mindenhová


A természet minden évszakban egy kicsit másképp szeret beosonni az ajtón: ősszel dísztökök, mogyorók, télen tobozok és hamvas bogyók képében, nyáron pedig leginkább a homokos, kagylós tengerpart megjelenítésével.

A tavasz kedvelt jelképei a virágok, növénymotívumok és madarak. A szobanövények számát nyugodtan növeljük meg, tegyük őket színes kaspókba vagy függhetnek makramén a mennyezetről, hiszen a tavaszi újjászületést és életigenlést szimbolizálják és bármilyen stílusú lakásba illenek.Ne felejtkezzünk el az egyre gyakrabban kapható friss tavaszi virágokról sem! Tegyük őket különleges vázákba és helyezzük el úgy, hogy mindig lássuk őket, hiszen ezeknél jobban semmi sem varázsol tavaszt az otthonunkba.Maradj természetes


Vegyél tiszta fából készült bútort, vagy válassz natúr mintákat és színeket, melyek nemcsak a tavaszi hangulatot segítik elő, hanem odavarázsolják otthonodba a természetet is. Akár egy természetes alapanyagú szőnyeget szerzel be a nappaliba, akár az asztalon cseréled ki a futót pamut textíliára, a lényeg, hogy maradj meg a természetes alapanyagú drapériáknál. Meglátod, milyen finoman erősítenek majd rá a természet jelenlétére otthonodban.

Ezek a visszafogott árnyalatok könnyedek, üdék és kiegyenlítik az itt-ott elhelyezett, harsány dekorációk mozgalmasságát.


Színeket a lakásba

Az uralkodó szín megváltoztatása adja a leghatásosabb változást. Vegyél új asztalterítőt vagy pár színes dísztárgyat az új kedvenc színedben. A kanapét nem kell egyből áthúzatni, az is remek megoldás, ha színes párnákkal dobod fel!


Össze is tudod kötni a természetes irányzattal, hiszen a natúr fa szín remek „csendes társ” és tértágító hatású, ami jól jöhet, ha az erőteljes falszínekkel nem bántunk csínján vagy sok, apró dekorációval megtöltöttünk egy helyiséget. Merd bátran vegyíteni a természetes árnyalatokat a színekkel!

Adj hozzá egy kis művészetet

Te mikor vettél új festményt a lakásodba? Ha idejét sem tudod már, akkor itt az ideje, hogy ezzel is feldobd tavaszváró otthonodat.


Egy-egy festmény, szobor vagy képzőművészeti műalkotás és otthonod fellélegzik majd, mint a természet a tavasz érkezésekor.


Csempéssz belőlük minden helyiségbe, és garantáltan átjár majd téged is a tavasz hangulata!


Alakítsd ki a nyugalom szigetét a teraszon


A melegedő tavaszi levegő és az éledő természet illata semmivel sem pótolható. Gondoskodj arról, hogy legyen egy hely odahaza, egy nyugodt kis sarok, az erkélyen vagy a teraszon, egy puffal, padlópárnákkal vagy természetes anyagokból készült bútorzattal, ahol átadhatod magad a lazításnak. Már csak 1-2 mécses vagy lámpás, egy jó könyv és tea hiányzik a teljes kikapcsolódáshoz!


Jó megújulást!

361 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page