top of page
Keresés

Lakberendezési trendek 2021-ben - hogyan díszítsük idén az otthonainkat? - 1. rész

Frissítve: 2021. jan. 9.

Mint minden más, a lakberendezés is fejlődik. Bár a nagyobb kilengések inkább hosszú távon észrevehetők, mindig vannak új trendek, amelyek évente belépnek a lakberendezési stílustárba.

A 2020-as év igazán speciálisnak volt mondható lakberendezési szempontból is. Amikor az egész család ideje nagy részét otthon, együtt tölti, akkor előtérbe kerülnek a funkcionális és kényelmi szempontok. Még soha nem volt ennyire fontos a közvetlen környezetünk minősége. Puha tapintású, kényelmes kanapék és foteleket, olvasósarkok, amikre összegubózva tévézhetünk vagy egy jó könyvet olvashatunk.

Ez az év legkevésbé a hideg minimál stílus szerelmeseinek fog kedvezni. Vidéki ház stílus, erőteljes egész falszínek, szárított virágok vagy makramé, hogy csak néhány lakberendezési trendet említsünk, amelyek 2021-ben nagy népszerűségnek fognak örvendeni. De nézzük szép sorjában:


Színes falak

Ezt a tendenciát az inspirálta, hogy az emberek kapcsolata megszakadt a külvilággal, így olyan otthonra vágytak, amely több érzékiséggel rendelkezik.

Visszatekintve például a viktoriánus korszakra vagy a 20. század közepére, amikor az emberek otthonaikban töltötték idejük nagy részét, merész és intenzív színpalettákkal díszítették otthonaikat.

Lényegesebben kevesebbet jutunk el éttermekbe vagy szállodákba, ahol gyakran színes falak dominálnak, az emberek megpróbálják ezt a hatást otthon létrehozni.

Világos fa

Legyen szó skandináv szőkéről vagy rusztikusabb világos tölgyről, idén a világosabb tónusú fa váltja fel a közepes és sötétebb árnyalatokat. Ez a fajta meleg minimalizmus iránti szenvedély található meg például a skandináv és a japán lakásdekorációkban. A világos fa hatására nagyobb tér látványa tárul elénk, az összehatás pedig egy nagyobb szoba illúzióját kelti.


Akár a modern irányvonalat követnénk, akár azt szeretnénk, hogy otthonunk egy vidéki, rusztikus parasztháznak tűnjön, idén a világos fa a tökéletes választás!


Nádbútorok, rattan, természetes anyagok

Az éghajlatváltozás több mint trend! Sikerült eljutnunk oda, hogy sok természetes anyagot fenntartható módon állítunk elő anélkül, hogy azok erdőirtásokhoz vezetnének. A fenntarthatóság jegyében, minden öko-fókuszált anyag: nád, kókuszrost, tengerifű, szizál, rattan rendíthetetlen népszerűségre tett szert az elmúlt időszakban! Szinte nem találunk olyan bútordarabot, amely manapság ne készülne ezekből az anyagokból. Szőnyegek, lámpák, ülőbútorok, asztalok, mind-mind a természetből betelepültek otthonainkba, hogy megnyugtassanak minket a pandémia közepén.Grandmillennial

A millenniumi stílus ötvözi a modern dizájnt azzal a dekorációval, amelyet régen a nagyszüleink házában láthattunk.

Ebben az időszakban a hagyományos stílusokat keressük, hogy megpróbáljuk csillapítani a világ bizonytalanságát. Ez a stílus a klasszikus dizájnstílusokból ered és régiségekbe, izgalmas mintákba és környezetbarát megoldásokba kóstol bele. Ez az a stílus, ahol minden megengedett! Játsszunk bátran a textúrákkal! Klasszikus, kötött, kárpitozott: az anyagok keveredése izgalmat csempész a térbe.

A Grandmillennial stílus többek között azért is annyira népszerű stílus, mert megfizethető és környezetbarát. Mindenki el tud menni a bolhapiacokra, hogy egyedi tárgyakra vadásszon, különleges kincsekre leljen, amik feldobják otthonát.


2. Sárga és szürke


Több mint 20 éve a Pantone meghatározza az adott év trend színeit. Ezek a színek több iparágban is befolyásolják a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket, ideértve a divatot, a lakberendezési tárgyakat és az ipari formatervezést, valamint a termékek csomagolását és a grafikai tervezését.

Az Év Pantone Színe kiválasztási folyamat átgondolt, komoly trendelemzést igénylő folyamat. Ebben az évben a Pantone szokatlan lépést tett: ezt a két színt nevezte meg az év árnyalataként:


PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating


A két szín házasításának üzenete, hogy a különböző elemek mennyire képesek egymást támogatni. Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor felmelegítő és optimista. A fényes és vidám sárga, pezsgő élettel teli, meleg árnyalat, ami a Nap energiáját közvetíti. A szürke szín a szilárd és megbízható elemek jelképei, amelyek tartós és szilárd alapot nyújtanak. A tengerparton található kavicsok színei, a természetes elemek, melyek viharvert megjelenése azt üzeni: kiálltam az idők próbáját, ösztönözve minket a kitartásra és az ellenállóképességre, amire 2021-ben a legnagyobb szükségünk van!


credit:

@modsy

@lakáskultúra

@countryliving

@insider

1 938 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page