top of page
Keresés

A nagyi makraméja újra hódít

Frissítve: 2021. jan. 7.


A makramé fonás időtlen trend az otthoni dekorációs elemek körében. A módszer tulajdonképpen csomózással készült textildíszítés takar.

Eredete a francia macramé szó kiejtés szerinti átvétele; arab nyelven mikramah, amely hímzett fátyolt jelent.

Eredetileg Európában oltárok díszítésére használták, majd elterjedése világszerte a tengerészek, felfedezők közbenjárásával történt, akik elvitték Kelet-Ázsiába és Amerikába. A hosszú utazások során a matrózok sokszor kötöttek különféle csomókat a hajókötelekre, így váltak a csomózás szakértőivé. A csomózással készített tárgyakat eladták a helyieknek, így terjedt el a csomózás művészete a világban.A makramé sokat változott az idők során, mára már igazi stílusos kiegészítővé nőtte ki magát. Bár a vezérmotívuma még mindig ugyanaz, a mai tervezők sokféle anyaghoz használják és kreativitásuknak köszönhetően egyre újabb területen találkozunk makramé tárgyakkal. Feltűnik az otthonokban ülőpárnák, puffok, szőnyegek, függőkosarak vagy faldíszek formájában.

A Boho stílus szerelmesei már jól ismerik ezt a technikát, mivel az irányvonal gyakorlatilag nélkülözhetetlen eleme.


Nem is kérdés, miért ilyen népszerűek: gyönyörűek, a lakás bármely pontján gyönyörűen mutatnak, ráadásul kizárólag természetes anyagokból (100% újrahasznosított pamut fonalból és fából) készülnek gondos kézimunkával.

80 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page